Suomenmaan blogi 11.9.2020: Selkeät säännöt matkailuun

Hallitus on tehnyt työtä työmatkaliikenteen ja turismin toimivuuden turvaamiseksi. Päätökset on vihdoin saatu tehtyä.

Maailma ja politiikka eivät ole täydellisiä, mutta suomalaisille yrityksille ja meille kaikille suomalaisille tulevien kuukausien toimintatavat ovat nyt selkeät.

Nyt tehdyt päätökset antavat Suomesta kiinnostuneille turisteille ja yrityksillemme mahdollisuuden talvisesongin matkailuun.

Mikä parasta, keskusteluyhteys matkailumme paremmasta tulevaisuudesta pysyy ostajien ja myyjien välillä näin yllä.

SUOMALAISELLE yritykselle ja sen työntekijöille tämä mahdollistaa vientiponnistelujen ja olemassa olevien asiakaskunnan palvelun suunnittelun.

Suomalainen yrityselämä elää lupauksista ja niiden toteuttamisesta. Annamme sanamme ja pidämme ne, siitä meidät tunnetaan. Voimia ja menestystä jokaisen suomalaisen yrityksen arkeen.

Nyt tehdyllä päätöksellä huolehdimme myös siitä, että sinivalkoisilla siivillä on ilmaa allaan.

MATKAILUN kannalta tärkeät, selkeät ohjeet on nyt yhdessä sovittu.

Ohjeet tarkoittavat muun muassa sitä, että matkailuala voi valmistautua talvisesonkiin turvallisemmin. Suomessa on noin 29 000 matkailualan yritystä, jotka työllistävät vuonna 2018 arvioilta yli 142 000 henkilöä.

Matkailun vaikutukset koskevat jokaista suomalaista. Suomen matkailu muulle maailmalle hyvinvointia, kuvia kauniista luonnosta, sekä ihmisen ja luonnon yhteyttä. Turismin ja luonnon ansiosta Suomi on instagramin suurvalta.

Matkustusrajoituksia asetettiin keväällä tilanteessa, missä koronaepidemia oli suuri tuntematon. Sen jälkeen olemme seuranneet sen vaiheita maailmalla.

Valtioiden erilaisia toimia ja niiden tehokuutta tilanteessa, missä ei ole yhtä oikeaa tai autuaaksi tekevää ratkaisua. Vastuulliset politiikat kaikkialla maailmassa pyrkivät huolehtimaan terveydestä ja taloudesta.

HALUAN kiittää sinua suomalainen matkailuyrittäjä, niistä yhteydenotoistasi joita olemme sinulta saaneet. Vaikka yksittäisessä keskustelussa ei ole ollut tarjota välitöntä ratkaisua, on jokaiselle keskustelulla suuri merkitys.

Niiden ansiosta kokonaiskuva tarkentuu, ja sanojesi myötä päättäväisyys siitä, että asioihin on löydettävä ratkaisu on vain kasvanut. Tämä asia on saanut ratkaisunsa, nyt seuraavien kimppuun.

Mika Lintilä
elinkeinoministeri