Ministeri Lintilä Pietarin kansainväliseen talousfoorumiin

Elinkeinoministeri Mika Lintilä osallistuu Pietarissa 24.5.2018 järjestettävään suomalais-venäläiseen pyöreän pöydän keskusteluun bio- ja kiertotaloudesta. Lisäksi hän keskustelee Venäjän teollisuus- ja kauppaministeri Denis Manturovin kanssa maiden taloussuhteista.

Suomalais-venäläinen pyöreän pöydän keskustelu bio- ja kiertotaloudesta on osa Pietarin kansainvälisen talousfoorumin (SPIEF) virallista ohjelmaa. Keskustelutilaisuuden avaavat Venäjän presidentin erityisedustajaSergei Ivanov ja elinkeinoministeri Mika Lintilä.

– Suomi ja Venäjä ovat tehneet jo paljon yhteistyötä bio- ja kiertotalouden saralla. Uskon, että voimme yhdessä kehittää ratkaisuja esimerkiksi siniseen biotalouteen, kaupunkien kiertotalouteen ja digitalisoituun kestävään metsänhoitoon liittyen, ministeri Lintilä sanoo.

Ministeri Lintilä tapaa foorumissa teollisuus- ja kauppaministeri Denis Manturovin keskustellakseen hänen kanssaan Suomen ja Venäjän välisistä taloussuhteista.

Suomalaisyritykset Venäjällä

  • Venäjällä toimii yli 400 suomalaisyritystä, jotka työllistävät noin 40 000 henkilöä.
  • Venäjän-vientiä harjoittaa noin 4000 suomalaisyritystä ja tuontia noin 1300 yritystä.

24.–26.5.2018 järjestettävä Pietarin kansainvälinen talousfoorumi on profiloitunut suurten yritysten sekä poliittisten vaikuttajien kokoontumiseksi. Foorumiin osallistuvat muun muassa Venäjän presidentti Vladimir Putin, Ranskan presidentti Emmanuel Macron, Japanin pääministeri Shinzō Abe ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde. Suomesta foorumiin osallistuu parikymmentä Venäjällä toimivaa yritystä.