Ministeri Lintilä keskusteli Latvian ja Hollannin kollegaministerien kanssa koheesiopolitiikan linjauksista

Elinkeinoministeri Mika Lintilä keskusteli Hollannin sisäministeri Kajsa Ollongrenin ja Latvian talousministeri Arvils Ašeradensin kanssa 16.5.2018 innovaatiopolitiikasta, EU:n rahoituskehyksistä sekä koheesiopolitiikan linjauksista.

Ministerit vastaavat maidensa koheesiopolitiikasta.

– Hollannilla, Latvialla ja Suomella on samanlaiset ajatukset EU:n kilpailukyvyn tärkeydestä. Koheesiopolitiikalla on tässä avainrooli, eikä vain työllisyyden ja talouskasvun suhteen, vaan myös innovaatioihin ja osaamiseen panostamisen kautta, kommentoi elinkeinoministeri Mika Lintilä keskusteluja kollegaministerien kanssa.
– Näkemyksemme olivat yhteneväisiä erityisesti koheesiopolitiikan uudistamisen ja hallinnon sujuvoittamisen suhteen. Kerroin myös Suomen kannalta keskeisistä tavoitteista, kuten pohjoisen harvan asutuksen huomioimisesta osana tulevaa varojenjakokriteeristöä, ministeri Lintilä toteaa.

Elinkeinoministerin tapaaminen oli osa aktiivista ennakkovaikuttamiskampanjaa EU:n tulevan rahoituskehyksen osalta. Kevään aikana ministeri Lintilän ohjelmaan kuuluu kaikkiaan kuuden komissaarin ja usean jäsenmaan koheesioministerin tapaamiset. Lisäksi kansliapäällikkö Jari Gustafsson on vieraillut neljässä pääkaupungissa (Berliini, Pariisi, Bryssel, Haag) esittelemässä Suomen koheesiopolitiikan kantoja.