Ministeri Lintilän Vaasan matkan aiheina uusiutuva energia ja tekoäly

Työ- ja elinkeinoministeriö 16.3.2018
Tiedote

Elinkeinoministeri Mika Lintilä vierailee Vaasassa maanantaina 19.3.2018. Matkan tavoitteena on kannustaa yrityksiä ottamaan käyttöön ja kehittämään uusiutuvan energian ja tekoälyn sovellutuksia, joiden toivotaan olevan tulevaisuuden talouskasvun lähteitä.

Ministeri puhuu EnergyWeekin avaavassa energia- ja ympäristöseminaarissa. Vaasassa järjestettävä EnergyWeek kokoaa vuosittain yhteen energia-alan suomalaisia ja kansainvälisiä toimijoita ja osaajia. Vaasan seudulla on merkittävä osa Suomen ja koko Pohjoismaiden energiateknologiateollisuudesta.

– Suomi tarvitsee lisää Vaasan seudulla olevien yritysten kaltaisia, kansainvälisillä markkinoilla menestyviä yrityksiä, jotka tuottavat ratkaisuja uusiutuvan ja puhtaan energian käyttöönotolle ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen, ministeri Lintilä sanoo.

Hallituksen tavoitteena on tehdä Suomesta biotalouden, kiertotalouden ja puhtaiden ratkaisujen edelläkävijämaa. Yksi hallituksen kärkihankkeista on tekoäly, jonka toimenpideohjelmaa valmistelemaan ministeri Lintilä on asettanut työryhmän. Tarkoituksena on valmistella ehdotus Suomen tekoälyohjelmaksi.

Ministeri osallistuu Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan järjestämään Tekoäly – uhka vai mahdollisuus -seminaariin. Tilaisuudessa keskustellaan tekoälyn ja digitalisaation roolista yhteiskunnassa sekä tekoälyn mahdollisuuksista.

Vaasan yliopistolla ministeri tapaa myös yliopiston johtoa ja Kiinan tiedeakatemian edustajia. Päivän aikana ministeri tapaa lisäksi pienille ja keskisuurille yrityksille kansainvälistymispalveluja tarjoavan Viexpon toimitusjohtajan Marja-Riitta Vestin sekä vierailee Leinolat Groupissa, joka myy metallialan palvelukokonaisuuksia.