Matkailun tulee edistää alueellista hyvinvointia

Työ- ja elinkeinoministeriö 5.1.2018, elinkeinoministeri Lintilä pohjoisessa: Matkailun tulee edistää alueellista hyvinvointia

Elinkeinoministeri Mika Lintilä vierailee Kakslauttasessa, Utsjoella ja Inarissa 9. – 11.1.2018. Matkan tavoitteena on tutustua alueen matkailun ajankohtaisiin kysymyksiin.

Matkailu on Lapin tärkeimpiä toimialoja. Matkailun vuosittain tuottama tulovaikutus on noin miljardi euroa ja työllistävä vaikutus noin 5000 henkilötyövuotta. Vuonna 2017 (tammi-lokakuu) Lapissa kirjattiin yli 26 prosentin kasvu rekisteröityjen kansainvälisten yöpymisten osalta ja Lappi houkuttelee matkailijoita noin 140 eri maasta vuosittain.

Luontomatkailu on Suomen tärkeimpiä vetovoimatekijöitä kansainvälisillä markkinoilla. Haluan omalta osaltani tehdä töitä matkailuelinkeinon menestymisen eteen kestävän kehityksen toimintaperiaatteita noudattaen, ministeri Lintilä sanoo.

Hurjista kasvuluvuista riippumatta matkailun tulee edistää alueellista hyvinvointia niin talouden, työllisyyden, ympäristön kuin kulttuurisen kestävyydenkin aloilla, Lintilä painottaa.

Vierailun aikana Ministeri Lintilä tutustuu alueen yrityksiin. Hän vierailee matkailupalveluita tarjovissa Arctic Resort Oy Kakslauttasessa, Kakslauttanen Arctic Resort West Villagessa, Lomakylä Vallessa sekä Aurora Holidays ja Lohisuvannon mökit -yrityksissä. Ministeri vierailee myös Porotaloustuotteita valmistavassa Länsman Oy:ssa ja Inarissa sijaitsevassa Test World Oy:ssä, joka testaa ajoneuvoja ja renkaita talviolosuhteissa.

Ministeri Lintilä vierailee myös Saamelaiskäräjien toimitalo Sajoksessa ja tapaa saamelaiskäräjien edustajia sekä vierailee saamelaismuseo Siidassa Inarissa. Keskiviikkona 10.1. Lintilä tapaa lisäksi Utsjoen kunnan edustajia ja kansalaisia yleisötilaisuudessa.